top of page

Rusko na talíři - Rozhovor s korunní princeznou

Vítáme naše milované čtenáře již u čtvrtého článku z naší rubriky. Dnes to máme poněkud minimalistické, neboť z Ruska k nám přicestovala pouze korunní princezna Alesya Romanov. Víte jak to s těmi Rusy přece bývá. Bratři i sestry umírají ve velkém, nutno dodat, že za velmi záhadných okolností, což vede pozůstalé k trudnomyslnosti, melancholii a zálibě v užívání návykových látek. Zdá se, že rod Romanovců zůstává i nadále poněkud prokletý. Uvidíme, zda se u příležitosti konání Selekce podaří toto starodávné prokletí zlomit!



Alesya Romanov



Dobrý den, Výsosti. Na úvod se chceme zeptat, jaký je Váš den?

Dobrý den i Vám. Musím říct, že dnes se mám opravdu skvěle, děkuji za optání.


Nějakou dobu už žijete v paláci, tudíž nás zajímá, jak se Vám tu líbí a zda se cítíte bezpečně?

Musím říct, že vnitřní prostory paláce i okolí jsou nádherné. Klobouk dolů přede všemi, kdo se podíleli na stavbě toho všeho. Co se týká bezpečnosti... Nemůžu říct, že bych se úplně cítila ve své kůži. Jistě, jediné co mě zatím potkalo byly nějaké halucinace, někteří si prošli mnohem horším peklem. Ale člověk je pořád ostražitý a občas to jednoho dost omezuje, aby si něco užil.


Kdo Vás učil jezdit na koni? Všem jste doslova vytřela zrak svým vítězstvím v dostizích!

Učila jsem se na koni od malička. Doma jich pár vlastníme a s mou mladší sestrou jsme se vždy proháněli. A myslím, že ohledně mého vítězství nerozhodovaly zkušenosti, ale spíše začátečnické štěstí. Byl to můj první závod a kdyby se ostatní přede mnou nerozsekali, zřejmě bych ho nevyhrála. Byli tam mnohem lepší jezdci.


Je pravda, že jste nadšenou uživatelkou alkoholu? Mátě nějakou svou oblíbenou značku?

"Alkohol mi rozhodně cizí není, ale asi bych se neoznačovala jako nadšenou uživatelku. Dám si ráda, ale nepiji ho každý den. Tudíž když si dám vodu, játra opravdu nepřekvapím. Mezi mé nejoblíbenější patří samozřejmě Vodka, té se nic nevyrovná.


Jaký je Váš názor na členy královské rodiny Schreave? Kdo z nich je Vám nejvíc sympatický?

S členy královské rodiny jsem neměla ještě pořádně tu čest. Jistě, něco jsem zaslechla a někde jsem je jenom zahlédla. Ale asi nemohu úplně nikoho z nich označit, kdo mi je nejvíce sympatický. Radši si o nich někdy udělám svůj vlastní obrázek, když se mi podaří s nimi prohodit pár slov, než se řídit podle nějakých drben.


Často vás vídáme s Erichem Webberem. Znamená to, že tvoříte pár?

S Německým korunním princem nám je sice dobře a trávíme spolu dost času, ale pár opravdu netvoříme. Spíše jsme v tom přátelském rozpoložení.


Všimli jsme si, že jste se stihla velmi dobře seznámit i s jeho sestrou Amelií Webber. Jaký spolu máte vztah?

Ano, stihly jsme se seznámit v dost ostrém souboji na plese, kdy jsme ani jedna nebyly při smyslech. Ale kdo by to byl řekl, že nás to stmelí? Myslím, že s Německou princeznou máme poměrně dobrý vztah a v dosti věcech si rozumíme. Takže bych asi i ten boj brala jako takovou... Výhru? Nevím, zda bychom se někdy jinak daly do řeči,


Je pravda, že jste se v minulosti léčila ze závislosti na alkoholu?

Pardon, ale nad touhle otázkou se musím zasmát. Ne, pravda to opravdu není. Ano, libuji si v alkoholu, ale ne v takovém množství. Myslím, že léčení potřebují jiní.

Jaký přínos bude mít Vaše cesta do Illéi pro Rusko? A co očekáváte, že získáte z této návštěvy Vy osobně?

Všichni jistě víte, že Rod Romanov není úplně nejoblíbenějším. Snažím se samozřejmě svou zemi a také svou rodinu reprezentovat jak jen nejlépe dovedu a ukázat, že opravdu nejsme všichni krutovládci. Ano, v naší rodině je mnoho konfliktů a kdysi jsme byli málem vyvražděni. Ale je čas to změnit.

Já osobně si z té návštěvy beru jistý seberozvoj. Nikdy jsem nebyla tak dlouho pryč ze své domoviny. Mám čas přemýšlet nad určitými věcmi, poznávat nové osoby a vlastně se setkat se starými známými. Samozřejmě se snažím získávat i cenné zkušenosti z vyprávění ostatních korunních nebo jiných urozených, ale i neurozených osob.

Myslíte si, že alkoholové povyražení s Angelicou Napolitano a Ileanou Rosetti je reprezentativní záležitost jak pro Vás, tak ostatní zůčastněné strany?

Rozhodně dokazujeme, že Itálie, Rusko a Rumunsko spolu opravdu vychází. A nezapomeňme zmínit, že v tom příštím se k nám přidá i Německo. Navíc každý by si měl někdy povyrazit a upustit páru. Zkuste si někdy být v naší kůži a řešit jen důležité věci a nesmět si někdy povyrazit. Zvlášť, když se po tak dlouhé době potkáte se svými přítelkyněmi a máte si toho tolik co říct.


Jaký je Váš názor na princeznu Arlette Castro? Nebojíte se, že se k ní Erich Webber opět vrátí, když to má ve zvyku?

Princeznu Castro úplně neznám. Viděla jsem ji poprvé vlastně v momentě, kdy udělala hysterickou scénu a vrazila facku Erichovi. Jistě, mohu si o ní myslet jen ty špatné věci, ale nehodlám si dělat nějaký pořádný názor z jednoho setkání na tři minuty. Myslím, že je Erich Webber dospělý muž a dokáže myslet sám za sebe. Je jen na něm, jestli ji nechá jako minulost nebo se rozhodne k ní vrátit. Nemám právo na to ho přemlouvat nebo mu to spíše vymlouvat.


Je tu něco co chcete čtenářům našeho časopisu vzkázat?

Možná jen to, aby si nedělali obrázek na někoho jen z drbů. Jistě, jeden se nad tím zasměje. Ale občas je jednodušší přehlédnout v člověku to dobré a vidět jenom ten trapas nebo to špatné, co napíší v drbech. Občas to může člověku opravdu ublížit.


Děkujeme za Váš čas a přejeme Vám krásný den!

Já děkuji za tuhle možnost. Mějte se krásně!


Tak snad vás rozhovor bavil naši milí čtenáři. Co se týče těch vřelých vztahů mezi Ruskem a Německem, navzdory tomu, co tvrdí princezna, my se domníváme, že máme zaděláno na dlouhé období bez válek. Pokud tedy někomu nerupne v kouli, podobně jako u Arlette.


Se srdečnými pozdravy se loučí


Redakce Illesk

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen

  © Selection RPG : Válka Růží

Je zakázáno kopírovat jakékoliv texty, obrázky, koláže a design webových stránek. Jedná se o majetek Selection RPG. 

bottom of page